"Trio colour of life"


Assalamualaikum :D

Yeay! Akhirnya dapat jugak design template blog sendiri. Ni semua sebab tengok blog kak LYSSA ni, sampai terpengaruh nak ccantikkan blog mcm blog dia yang comel lagi menambat hati tu jugak. thank you kak LYSSA! Selalu bangkitkan semangat kite nak aktif berblogging. And untuk pengetahuan semua, semua tutorial edit blog saya tengok yang kak LYSSA punya tutoria jugak. Mudah faham kak LYSSA punya tuto. Thankyou lagi akak!

My official first template was released on 12 ogos 2015


Ok, first design blog ni saya kasi nama TRIO COLOUR OF LIFE. Sebab 3 warna nilah yang berjaya memikat hati saya even biru paling favourite! Gabungan 3 warna : biru, turqoise and purple dengan gaya smooth colour ni berjaya dimatchingkan antara satu sama lain. Bukan main susah nak dapat idea colour apa nak pakai bimbang tak sesuai dengan colour BIRU (yang ni wajib tema blog, hihi).

Maybe simple je design ni bagi korang tapi sangat memuaskan hati sebab diri sendiri yang designkan bermula dari header, sidebar sampai ke footer blog. Sangat memuaskan! Alhamdulillah!

Satu perkara lagi, disebabkan sarangan kak LYSSA supaya test speed blog, jadi saya cuba jugak. Nak tahu sejauh mana laju blog saya. Test punya test, rupanya memang laju gila 1.73 per saat jah. So, bolehlah selalu datang singgah blog kita banyak kali ye! Mana-mana yang nak test, sila ke laman ni -> TEST SPEED BLOG



Dah tu je kisah hari ni. Gomawo , Anyeoung ^^


Fn: terasa nak bukak tempahan design header and footer blog pulak, FREE je ^^

4 comments:

  1. wahhh ... blog ni lawaaa sangat dengan gabungan warna yang superohsem tau ..
    Thanks sebab rajin guna tutorial akak ye...

    Btw , serius laju giler bila masuk ini blog :D

    goodjob and well done ~ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks bebanyak kak lyssa, dah jd mentor blog saya dah ni.

      *terharu kak lyssa datang singgah sini :')

      Delete
  2. Alhamdulillah..seronokkan bila air tangan sendiri..huhu..yang penting nak buat apa2 jangan lupa backup tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyye kak. Mmg seronokk sgt. Dah lama nak buat tp dulu tak reti lg bb coding2 ni. Lani dh maju sikit. Hehe.

      Ha'aa yg tu mmg xbuleh lupa ^^. Terimakasih dtg sinii :)

      Delete

- DO GOOD BE GOOD -
WARNING : NO SPAM!

LATEST ON INSTAGRAM