Instagram on!

Assalamualaikum. Ok, serius rasa lama dah tak update new entry dalam blog ni. Ranking view pon menurun ni haa sebab dah lama tak bl...



Assalamualaikum.

Ok, serius rasa lama dah tak update new entry dalam blog ni. Ranking view pon menurun ni haa sebab dah lama tak blogwalking blogger-blogger lain. Masa tak izin, life sebagai student memang macam ni. 

So, today ada benda satt nak ceghita kat engkome semua. No serious situation pon. Cuma nak ajak follow mengfollow my new Instagram --->> https://instagram.com/hnabr/

Sebenaqnya saya bukanlah budak baru dalam dunia Insta ni. Tahun 2012 dahuulu dah ada buat tapi tak aktif so closed akaun tu. Bukak baru pulak awal tahun 2015 but tak aktif jugak so closed balik. Sebab nya masa tu rasa serabut gila plus terbeban gila dengan akaun social apps yang banyak gedabak ni (wechat-twitter-line-whatsapp-facebook dll).
And decided masa tu nak closed semua and tinggal yang dikira ‘important’ saja. So line & instagram di tutup. Tinggallah fb, ws, tw and wc saja. Huahuahua.

Then *tetiba rasa nak on balik instagram and close beberapa akaun apps yang lain. Tengok pada fungsi setiap apps balik, kemudian decided laa nak tutup twitter dan wechat. Dua-dua apps ni agak ‘BAHAYA’ bagi saya. Sebab fungsi dia santai and lebih privasi, so tiap hari bila rasa menyampah kat seseorang ja, post or update dalam wc tau tw. *speechless kan haku?

So, nak jaga semua tu. Jaga hati, jaga kalam, jaga tangan, jaga minda. Sekarang, saya pilih instagram (as medan untuk posting segala aktiviti saya) sebab ia salah satu apps media yang agak ‘PUBLIC’ & ‘UNDERCONTROL’ sikit. Barulah boleh kawal sikit perasaan menyampah, geram, marah semua tu dari terluah kat media kan?

Dunia pesat media kini, kita kena bijak pilih dan guna dengan baik-baik. Kalau semua benda nak luah kat media saja. Maka apa fungsi kita ni ber-TUHAN? Apa fungsi kita ni cuma HAMBA? 

You Might Also Like

0 comments

- DO GOOD BE GOOD -
WARNING : NO SPAM!

Latest On Instagram