Egg Roll ala Korea

Assalamualaikum  ♥ H ari ni dah start cuti weekend universiti (sebab empat hari je kelas untuk summer semester). So tetiba pagi-pagi ni ...

Assalamualaikum 

Hari ni dah start cuti weekend universiti (sebab empat hari je kelas untuk summer semester). So tetiba pagi-pagi ni terasa nak merasa dan mencuba makanan korea "Egg Roll". Kalau tengok cerita-cerita Korea mesti ada part makan egg roll ni haa , macam bestt je.


Searching resepi (ingat payah ke apa kan) rupanya simple seringkasnya je boleh buat tiap-tiap hari lah camni. Actually ni makanan korea kedua yang pernah aku buat selepas "Chicken Stew". Adik kakak kat rumah bolehlah mencuba jika berminat ♥


♥ Resepi simple by me (sebab tak cukup bahan) ♥- Telur , ikut nak berapa
- Garam - Serbuk pepper 1. Pukul telur bersama bahan di atas.2. Panaskan kuali (pastikan kuali leper ye).3. Masukkan telur , tunggu sat dia masak layer bawah tu then mulalah untuk menggulungkan ia slow-slow , layer atas tak yah tunggu masak penuh sebab nak senangkan gulungan tadi. 4. Ok , donee! Angkat & potong ikut saiz sama suka. Enjoy eatingg~

Entah pape je entri kannn? HAHAHA
*entri dipublished betul-betul dah selesai makan egg roll. haha. punya excited memalukan betul. 

You Might Also Like

6 comments

  1. Waaahhh nampak sedap la Egg roll XD ceri tak pernah cuba Egg roll sebelum ni, pasni dengan sepantas kilat nak try masak korean Egg roll XD terima kasih banyak2 shaf kerana share resepi ni ❤❤ tasty entry dear ❤❤ ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann mengaumm hatiii. Nak sedap lg tambah daun bawang and lobakkk. :) Selamat mencuba cerii.

      Delete
  2. fuhhhh sedappp thanks kongsi resepi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thankss awkkk. Selamat mencubbaa ;)

      Delete
    2. Thankss awkkk. Selamat mencubbaa ;)

      Delete
  3. Sedap! Egg roll dan korea tak dapat dipisahkan. Hehe. Tq for sharing resepi. Bila entah nak buat nie haa :D

    ReplyDelete

- DO GOOD BE GOOD -
WARNING : NO SPAM!