Q&A about me

by - July 16, 2016

Assalamualaikum

Duk godek-godek blog orang , tetiba jumpa satu enri pasal "Get To Know Me" ni. Looks interesting lah. So , aku rajinkanlah diri untuk typing satu entri pasal diri aku ni. Jom kenal aku lebih lagi. Scroll bawah gais , okay?


1. Name
- Call me Sharifah / Shafuhan / Najmi (ops ini mmg nama aku waktu kecik :P).

2. Age
- Unofficially 22 (coz birthfday hari ke-365).

3. Bestfriend/s
- Achik since 2006 , Eifah since 2006 , Ida since 2005 , Nadiy since 2010. Depa ni top bestfriend akula coz aku selesa nak kongsi cerita-cintung kat depa. Last , Syamila since 2002 but i lost contact with her since i attend high school. 

4. Relationship Status
- Single (i'm not interested in love actually , cannot get romance bruh!)

5. Piercing You Have
- Actually , i had but now none.

6. Piercing You Want
- Tak rasa nak , lagi.

7. Favourite Blog
- Blog kisah kembara , life , memori & ilmu (just a bit).

8. The Meaning Behind My URL
- Its just a short-term from my long name HAHAHA!

9. Favourite Band At The Moment
- Be2ast & BangtanBoys. Just these two , although i listening to other bands too. And i'm not fanatic kpopers , okay? Just loving their musics and language.

10. Favourite Movie
- Not sure because i'm not too reacted to movie :D.

11. Place/s You Want To Travel
- Makkah & Madinah , China , Korea , Mesir.

12. Thing/s You Want To Do 
- Photography , learning piano , graphic designs , sports , hangout with my sisters & comehome Malaysia next year (insyaAllah)/

13. A Fact About My Personality.
- An introvert person & Unknown personality. 

14. What I Hate About Myself
- Tak pandai nak luah rasa marah kat kawan rapat , lagi suka pendam dalam-dalam. I hate myself like that , coz its hurt more & more.

15. What I Love About Myself
- Patient. (really?) Independent. Genius. My height and eyebrow (haha). 

16. What I Want To Be When I’m Older
- Maybe i died before that time?

17. Idea Of The Perfect Date
- Not interested at all. 

18. Thing/s I Hate Most
- First thing ; Nyamuk oohh tolonglah kalau time tidur tu dia mai ganggu. Next lalat & cicak huhhhh~

19. Weakness
- Lack of confidence , do not care about other matters , often over-thinking ‘bout small matters , and lack of common senses (sometime). 

20. Phobia
- Transphobia : takut kilat petir guruh.

21. What I Hate Most About School
- Program kepimpinan yang banyak slot ragging , mhuahuahua. People gossiping between girl and boy. urgghhh!

22. Things I Find Attractive In Guys
- Sabar tinggi. Jaga pandangan. Kuat belajar. 

23. Biggest Turn On
- Not sure bebeh. But surely his height must be higher than me HAHAHA! Others , he must handsome , intelligence and soleh person but not too syadidla.  

24. Biggest Turn Off
A baby face guy , muscle guy (fanatic gym guy) , smoker , playboy and such a bad guy.

25. A Random Fact I Know
- Menangis boleh buat kau kuat.

26. A Quote I Love My Life On
- Jangan kamu putus asa akan rahmat Allah - ayat.

27. Something I Need To Get Off My Chest
- My fear of my self.

28. A Description About The Person I Hate And Why I Hate Them
- Cakap besar tapi kerja tak buat. Si pengotor. Cakap lepas tak fikir perasaan orang. Suka label-melabel itu ini.  Orang yang suka pilih kasih. Last, an emotional person 24/7. 

29. The Last Time I Cried And Why
- A month ago cause i miss my mom , my dad and my family at Malaysia :'(.

30. Looks Or Personality- Why?
- Personality. Rupa tak penting , adab akhlak lagi penting. Sebab tu kawan-kawan aku pun dari kecik sampai besar takdalah semua top beauty belaka. Yang lebih kurang cam aku ja ramai but i can approve them sebab tak amik kisah pun kau cantik ka hudoh asal kau ada akhlak. Chil~


Ok, Habis dah sesi soal jawab. Best jugak main menda ni boleh tahu personaliti diri sendiri and orang lain pun boleh tahu sama. Kan? Chow lu.

You May Also Like

13 comments

  1. Wowww now I know a little bit about you sis.
    and I think that will be more interesting if you tag some bloggers to answer the same questions and blog! hehe ❤

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tak tahu senarnya nak tag sapa. thanks reading this sis. ♥

      Delete
  2. Replies
    1. buat la nnti aku singgoh bacee hehe

      Delete
  3. Oh baru saya tahu a little bit tentang sis :) And I see Beast and BTS there hihi.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. nice sharing dear :) ceri pun terasa nak buat jugak bila ade mase nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silekann, nanti nak singgah bacee :D

      Delete
  6. emmmm nak buat jugak nti hihi

    ReplyDelete
  7. Menarik entri ni. Kadang-kadang terjah blog tapi tak tahu sangat siapa ownernya.. Nice sharing.. Now dah tahu pasal diri ceri. Banyak jugak soalan tu nak jawab :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann? blog ni identiti tersembunyi sikit. hihi, ha'aa jenuh duk fikir ape jawapann haha

      Delete

- DO GOOD BE GOOD -
WARNING : NO SPAM!