Tengah suqq (pasar)

Assalamualaikum.
Episod 23 : Jordan Travelogue

Hari ni ramai pulak orang kat pasar , berduyung-duyung masuk kedai. Ahh~ Dah dekat nak raya. Nampakla ramai mak ayah bawak anak-anak pi cari baju kasut raya , huhu. Aku ? Mampu tengok ja situasi bahagia tu sambil berjalan tersenyum di balik purdah :').


Dan tetiba di tengah ribut orang tu , terdengar pakcik teriak "Soum! Soum! (Puasa! Puasa!)" aku ingat apalah dia teriak camtu rupanya ada kes tikam mulut sat situ. Biasalah tu arab , hehee. Bagusnya pakcik tu , betullah puasa-puasa ni semualah kena kawal , bukan nafsu makan ja la , nafsu amarah pun must control "Control Your Temper"

Eh , time bulan puasa ja ka kena kawal , hahaa ? 


Kadang kelakuan arab ni banyak kasi ibrah pada jiwa aku. Jiwa hamba. Moga aku mampu teruskan kutip ibrah di bumi syam ni. 


2 comments:

  1. Singgah sebelum raya. Ain nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin. Tersalah komen, tersuka komen, tersibuk komen dan banyak lagi ter harap diampunkan :) Raya diperantaun ye ? nnti ain sampaikan salam buat warga terengganu. hehe
    Pemilik blog theathra.blogspot.my
    Ain Athirah binti Anuar

    ReplyDelete

- DO GOOD BE GOOD -
WARNING : NO SPAM!

LATEST ON INSTAGRAM