내 진정한 친구 ♥

Assalamualaikum

Dua tiga hari ni rasa macam lain tak enak badan (sakit tengkak + selesema) *tetiba ja aihh. Nak cakap tukar musim tak lagi kot. Ahhh! Musim orang balik kampungg. Emosi pon tak berapa nak stabil dua tiga hari ni (cari pasal dohh). 


Sendiri tak tahan dengan ANTIBODY diri yang berani gila duk sorang-sorang kat rumah. Bagai nak gila jadinya bila rasa diri perlukan someone untuk talk (sebab emosi unstabil la). Until aku gagahkan jua nak text sahabat baik sorang ni (dia kat Malaysia) taknak kacau dia yang tengah sibuk study untuk exam final. But, dia still reply meseg aku tu and guess what? She can read my mind even from this far. Serious aku terkejut. 


Tapi tak hairan pun sebab dia je yang memang selalu ada time aku down gila sorang-sorang kat sini. Dia je selalu text aku bukan time die perlu aku je tapi sekadar nak tanya khabar pon dia text aku. Well, memang die selalu ada untuk aku hari-hari, thats why she can read my mind even i dont talk to her. 


And you know what? Walaupun aku dan dia dah berkawan bertahun-tahun but kami still guna bahasa formal kalau bercakap atau text (maksud aku bukan guna bahasa terengganu kampongg). And dialah satu-satunya person yang aku bahasakan diri pakai nama bukan 'aku' atau 'saya'. Haha, dengar macam kelakar kan sebab bahasa formal ni untuk perbualan sesama strangers je kan. But we not, bagi aku itulah bahasa 'friendship' kami simbol 'respect each other' between us. 



I'm just writing this cause i respect her so much and i thankful her so much for always been with me until now. Thankyou achik, thankyou bestie, thankyouu so much. Lot of love always, nani ♥♥♥


Tag : Selamat Hari Sahabat Sedunia 

3 comments:

  1. get well soon!
    followed here #172
    follow back and keep in touch :)

    ReplyDelete
  2. She's such a good friend. Anyways. get well soon.

    ReplyDelete

- DO GOOD BE GOOD -
WARNING : NO SPAM!

LATEST ON INSTAGRAM