Reading Habits Book Tag

Hey hey, baru nak buat entri pasal Reading Habits Book Tag aku ni, actually dah lama Fatina buat idea ni juga dia tag semua blo...




Hey hey, baru nak buat entri pasal Reading Habits Book Tag aku ni, actually dah lama Fatina buat idea ni juga dia tag semua bloggers yang baca entri dia tu. Aku je baru rasa nak buat sebab aku bukanlah jenis bookworm sangat tapi suka beli buku dan kumpul ia banyak-banyak (bacenya idok haha). BUT kebanyakan family aku jenis bookworm terutama abah aku, kakak aku dan adik bawah aku. 

Oh ya, aku jenis yang memilih genre buku, kebanyakan buku; Motivasi, Kisah, Ilmu, Sejarah Tokoh. Novel memang outlist sebab memang tak suka. So selain genre di atas tu aku kurang berminat la keke.


Let's get started!


1. Do you have certain place at home for reading?
Nope. Di mana-mana je aku boleh membaca but almost places on my bed.


2. Bookmark or random piece of paper?
No bookmark. Just i takes any piece of paper. 


3. Can you just stop reading or do you have to stop after a chapter / a certain amount of pages?
Of course i do hahaha sebab aku bukanlah jenis bookworm sangat. So cemtu la boleh je stop reading for long time. 


4. Do you eat or drink while reading?
Absolutely no, either i drinking or eating while reading. Sebab boleh jadi tak concentrate pada setiap isi dalam buku. 


5. Multitasking: Music or TV while reading?
Just listening to music, kalau baca sambil tengok TV tu memang alamaknya buku duk tepi le. 


6. One book at a time or several at once?
One book only. Bila habis satu buku baru boleh pindah ke buku baru/lain. That's it.


7. Reading at home or everywhere?

Everywhere except while on transport etc car or bus or texi. Sebab akan rasa pening nanti so tak boleh baca langsung.


8. Reading out loud or silently in your head?
Definitely, silently in my mind.


9.Do you read ahead or even skip pages?
Mesti baca ikut bab, tak suka skip bab-bab walaupun bab tu tak berapa nak best.


10. Breaking the spine or keeping it like new?
No. Never i do that. Also anyone can't do that.


11. Do you write in your books?
Never! Kalau ada something atau quotes yang menarik perhatian; aku akan tag nya dengan sticker book daripada conteng dengan apa-apa. 


That's all my reading habits book tag. Now you knew it too. 😁

You Might Also Like

6 comments

  1. macam syok je.. na join buat tag ni jugak la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yea sile2 mmg menarik sambil tu leh tahu habit kite cmne haha

      Delete
  2. aku baca buku sambil makan. sebab aku nak baca but at the same time I need to eat lol.
    bookworm problem

    ReplyDelete
  3. 11. Mostly readerstak tulis. I think I happen to do this tag, boleh jadi I am alone yg menulis d buku. Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes mostly readers but you nope alone too. my sister do write too on her book. very much haha 😅

      Delete

- DO GOOD BE GOOD -
WARNING : NO SPAM!

Latest On Instagram