Sticky Nav Bar + Full Footer

by - November 13, 2016

Assalamualaikum

Yea, at last aku berjaya codding bahagian nav bar dan footer blog sebab dah lama berangan nak STICKY NAV BAR sekali FULL FOOTER macam kebanyakan template blog yang lain.

Well sebenarnya boleh je nak amik template-template blog yg superb (free or paid) cumanya takda masa & duit lagi nak kena beli semua tu hahaha so kita try codding sendiri la free and puas hati gak la sebab hasil tangan sendiri buat mhuaaahaa.

So semalam seharian duk edit codding blog punya pasal; letih tapi sangat berpuas hati.
-Thank you so much to XOMISSE.COM for this tutorials-
Bahasa yang sangat mudah difahami & tutorial yang cukup lengkap.
Mana-mana yang ingin codding template sendiri boleh ke blog XOMISSE.COM.

Till then 😘





You May Also Like

13 comments

  1. wahh! terernya awak! berjaya buat! :)
    haritu kita try gak buat tapi tak lepas part nak letak social icon tuh..mcm mana awak buat? tgk tutorial dia kita kurang faham :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi banyak kali gak error ni,
      dah ikut step dia ka? first sy buat error kat situ gak, bahagian codding dia kena perhati; btw, camne ye nak explain kan? =) panjang gak step dia

      Delete
    2. kan sebab pakai yg free ni ada je yg tak kena..sedih rasa hatiku..
      tak tau lah nak ckp mcm mana..kita try masukkan coding semua jadi stickynya tapi tak bole masuk yg social icon T__T

      Delete
  2. Wahhh cantik ni, mai pun tak tau letak social media comel mcm kat atas tu, hentam je letak code sendiri so tak cantik...

    awak,instagram kt footer tu awak bt mcm mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thanks mai,

      oh ya first pergi ke snapwidget.com then pilih widget instagram scrolling tu, adjust size dia (sy punya 1200px) then copy code dan masuk ke HTML/JavaScript pindah ke footer. Done! =)

      Delete
    2. Thanks Shaf! Cantik dia jadi slide gitu, thanks again.

      Delete
    3. most welcome mai kan cantikkk je =D

      Delete
    4. Hi shaf, sorry kacau lagi, hahaha, yg scrolling punya kena bayar eh? sbb mai boleh bt yg just static tu je, tak bergerak...hahaha

      Delete
    5. hee takpe je mai. Eh sy tak bayar pon mmg free punyaa. ehh cmne jd cmtu? ke ada setting mane2?

      Delete
  3. pernah buat navigation bar tu. tapi tak berapa cantik sebab ada banner nuffnang T^T
    malas pulak nak godek2 coding :D
    makin cantik blog nie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee, takpa blog awak tetapcommell.
      sebab jeolous tengok blog lain superb2 template dia nak beli tak da peluang lg so kita coding sendiri le. hehe

      Delete
  4. waaaa... terernya shaf buat template sendiri.

    congratz !!! =)

    nadia dah follow blog shaf ye . follower yg ke-244

    =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee~ takda terer sgt pon kena tgk tutorial dr org lain jgk hihi.

      terimekasih follow sy :)

      Delete

- DO GOOD BE GOOD -
WARNING : NO SPAM!