Draw Your Own Thing

by - June 07, 2017

Hai semua, hari ini aku didatangkan dengan idea untuk buat macam ala-ala tag la bertemakan LUKIS, jadi aku akan lukis berdasarkan soalan aku kat bawah ni, dan lukisan tersebut dibuat secara langsung ya bukan  tunggu idea datang jengah berhari-hari haha.

Syarat dia kena rajin je, soal lukisan cantik buruk tu lain kira, nak lukis emoji pun takpa, nak lukis orang lidi pun takpa, nak lukis ala anime pun takpa, semua boleh, atas diri memasinglah 😉


1. Describe your emotion

2. Food for your sahur today

3. Your favourite thing to do

4. Last photo you took for today

5. Most interesting book you've read

6. Your most favourite animal

7. The worst fhobia you have

8. Most thing you wanna have it when you were a child

9. My first wanna be

10. I wanna go travel to

11. Best photo of you

12. Movie/drama you wanna watch soon
Can you guess what drama it is? I guess no,
cause my crawing so failllllL!
Aku tag semua blogger yang sudi join mainan aku ni, yang penting kana rajin gilos nak buat ni sebab banyak benda nak kena buat, lukis > snap > publish. Kalau korang tak nak join pun takpaaaaa~ korang layan je lukisan buruk aku ni. Dadaaaaaaa 👋👋👋



ꜜꜜꜜꜜꜜꜜ
Ini photo ori nya, haha jauh beza dgn lukisan aku kan.
Drama korea terbaru, genre sains fiction + mystery (memang taste aku)













You May Also Like

14 comments

  1. Syaf, you're so talented tau. I can't even draw myself hahaha orang lidi boleh lah loll

    Lenne Zulkiflly Blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Lenne. haha, its okay Lenne, have a try :D

      Delete
  2. Okay I really love this post.. And to be honest, I can't even draw properly.. Org lidi pun spesies tegak tu je.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thankyou awakkk~ Cubalah nnti orang lidi pun takpaaaa n_n

      Delete
  3. Alamak bestnya tag ni.. Cantik lukisan Shaf.. wanna try later, tapi tu la takut org depress tengok lukisan macam mimpi ngeri.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai, best tau kite main lukis-lukis lakk, buatt lahh nak gi tengokk nanti, alamak mustahil boleh sampai depress :P

      Delete
  4. Seronoknya post ni rasa nak buat tapi tulah lukisan tak lawa. karang pengsang pulak orang tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lukisan kite pun tak lawaaa haha ikut suka hati je lukis orangg cantik2 cmtu, i waiting your's Rasya :))

      Delete
  5. Replies
    1. lukis simple2 cmni boleh lah Anis, klu nak cantik2 tak mampu jugak :'D

      Delete
  6. comelnya lukisan2 tu :D
    rasa nak buat jugak la, tunggu mood rajin datang dulu :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. mood rajin tu mmg kena ada, sy ni pun dah ada dlm draft berhari2 jugak nak tunggu mood untuk melukis tu, hahaha :D :D

      Delete
  7. Akak surrender awal2 boleh tak? Tak sanggup nak melukis, lagi tak sanggup nanti orang tengok. Hihi.

    Most thing you wanna have it when you were a child? Apakah itu? beg tarik ke? hihi.

    Apa tajuk drama Korea tu Shaf? Macam menarik gak tu nampaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe boleh kak shaf faham,😂

      Haah kak siqah beg roda tu tp tak dpt2 pon sebab mak tak kasi beli mahal wktu tu haha so jdla impian yg tak tercapai2 wktu kecik.

      Cite Circle kak, makhluk asing duk kt bumi tp hilang ingatan shaf pon xtengok lg cite ni haha punyalah malas nak hadap laptop skrg. 😫😣😅

      Delete

- DO GOOD BE GOOD -
WARNING : NO SPAM!