Complicated Choices to Pick My Blog Template

First aku nak mintak maaf ya pada korang semua sebab selalu je masuk ke blog ni lain-lain wajah 😀
aku memang macam ni disebabkan agak addicted dengan responsive blog templates jadinya aku payah nak istiqomah dengan mana-mana template sebab ...


1. Multiples but Color Problem
    Susah nak pilih warna mana sesuai dengan blog aku dan taste aku untuk blog aku. Of course my fav color is Baby Blue tapi sometimes aku suka tengok color pink belacan tu atau ala-ala color dusty pink



2. Awesome Template But Must Be Purchase
    Of course la kan nak yang gempak mesti la kena bayo, yes setakat ni template yang aku berkenan semua kena beli (huhu). Tapi sayang nak keluarkan duit sebab mind set aku ; blog aku ni sekadar suka-suka je, isi bosan hidup la kata kan. Jadi macam tak berbaloi untuk beli, one thing pulak aku tak selalu update entry aku haha.



3. Free Templates But Not Full Ver.
    Aku fikir dapat yang free bolehla buat macam-macam kan tapi tak jugak ada yang limited function untuk edit sendiri. Nak tak nak kena purchase jugak kalau nak yang  full version. Nothing free guys.

Aku biasa survey blog template kat Sora sebelum ni but kebanyakan template yang comel-comel mesti beli. So aku try ke Gooyaabi dan memuaskan jugak sebab ada yang aku berkenan dan FREE antaranya yang terbaru aku pakai ni la. Hope aku boleh pakai sampai bebila la haha. 👉👈



             Gooyaabi Templates.com


8 comments

  1. Hahaha, samalah, pening tau pilih template ni. Kalau shaf masalah warna, mai pula jenis keliru nak yang ala2 magazine or ala2 simple responsive yang elegan. Adoiiii peningggg.

    Warna tu boleh tukar Shaf even free pun, tapi kena berperang dengan coding la, haha. Mai pakai free juga sekarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kan Mai..sebab banyak sangat yang comel-comel,sy lebih suka yang minimalist color putih tapi cmtu lah kdg rasa nak tukar-tukar color tu pening mana comel :D

      Delete
  2. So many pretty blog designs out there and it's true that the prettiest one is a bit on the pricy side. I love blue too and that's why in my current blog design I used a lot of blue eg; sidebar widget, heading font.

    Macam Mai cakap, you can code the free template according to your taste.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe yes yes :) complicated nak pilih mana

      Delete
  3. I want to change my blog template too but I have the same problems like you. So, I've decided to stick with whatever I have right now sebab malas nak edit coding dia. Dah lama tinggal edit coding ni T____T

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sangattttt Farahh part editla malas nak buat sebab banyak kena buat klu boleh nak yg terus kena dgn taste kita kan :'D

      Delete
  4. Browsing through free blogger templates memang addictive. Teringat dulu masa pakai free templates, macam semua template nak pakai haha!

    Tapi, browsing through yg berbayar even more addictive seriously sebab they're beautiful-er hahaha T.T

    Lenne suka browse through bila tengah sale, tu boleh jimat duit sikit kat situ hehehe :D

    Lenne Zulkiflly Blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sangat Lenne, omg tak leh pilih rambang mata >.< hihi

      Tu lah yang berbayar tu lagi gempakk sbb tu berat sikitlah. :D :D :D

      Delete

- NICE TALK -
WARNING : NO SPAM!