I Am Just Awkward


Why people always judge my expression? Arrogant? Such a 'muka ketat'? Emotionless
Thats me but i am just ...


1. I Am Shy
   First memang aku seorang pemalu but once you get along with me aku bertukar jadi seorang yang hyper jugakla. Mostly memang orang akan give first impression cenggitu bila dah kenal baru tahu perangai crazy aku.


2. I Have A Mood Swings
   Em, i hate this tapi nak ubah macam mana? Aku mengaku memang mood aku express saja tukar siaran dia, kadang pagi aku moody petang tu happy semacam balik then moody balik sampai ke esok. Kalau aku tengah gembira memang aku akan very very excited gila but kalau dah moody satu rumah tak berani tegur aku hehe.


3. I Just Felt Awkward
   Important point to know me, aku sejenis janggal sikit dengan orang; tak pandai nak mulakan any conversation terutama dengan stranger. Sebab itulah orang nampak aku buat 'muka ketat' or 'kedekutsenyum' sebab tak reti nak bagi signal kat orang huhu (sedihnya hidup). So to avoid been awkward, aku pilih untuk buat 'sombong' saja.


4. My Face Though
   Also maybe it is just because of my face, macam orang cakaplah kan ada jenis muka orang manis, jenis bengis, jenis macam baby, jenis musam (aku la tu) masam masin banyak lah.

Cause of that, orang label aku 'budak sombong', 'tak suka berkawan', 'anti-sosial'. i am just awkward 😭😭😭


_
#slice_of_life :
1. A Tough Girl Is Not Fun?

10 comments

  1. You are so me! I am like this too. Sedih sangat bila orang dapat impression yang salah pasal diri sendiri :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan Farah kdg orang tengok kite pun org awal2 taknak tegur kite :')

      Delete
  2. takpa, be your self dan jangan jadi fake people. hahaha, saya pun mcm shaf juga. sampai sekarang ni hah takda geng dekat kelas. perduli apa. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul Hana, tak best jd org lain sbb lagi sakit kan. Hihi yes yes kawan tak ramai mmg biasa ;P

      Delete
  3. Replies
    1. SobSob sedih kan tp nak wak camna mmg dilahirkan cmni :D happy Ermo

      Delete
  4. No 1 tu exactly me! Susah nak get along dengan strangers for the first time tapi bila dah kenal memang potpet je memanjang.

    Anyway, let them judge/talk about you cuz only you know yourself more than anyone! Ikut pengalaman saya, mereka yang "muka ketat" ni la jadi geng rapat once kita dah kenal dgn mereka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul-betul kdg rasa jeles jugak kt org yg mudah masuk dgn orang baru well kita tak pun :'D

      Indeed Han, akan jadi kalis lama-lama nnti, hihi. Wahh rasa mcm betul jgk ni tp org susah nak rapat dgn org cm sy sbb jenis cmni la haha :D

      Delete
  5. Semua nie normal but still rasa awkwark juga. Sy pun org selalu salah anggap sebab rupa ja hahaha. They said that i'm emotionless. Org tak tahu sy gembira, sedih, atau marah sbb ekspression muka sama ja. haha. Apa leh bwat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha betul sangat, kdg bila kita respon kat org punya cerita depa kata "ala cmtu je?" haha dah yg gitu je kite boleh tunjuk kat depa :'D

      Delete

- NICE TALK -
WARNING : NO SPAM!